Benodigdheden voor 2 personen:
- 150 gram Gruyère
- 150 gram Emmentaler
- 150 gram Appenzeller Surchoix
- 1 teentje knoflook
- 2 dl droge witte wijn
- Maïzena
- 1 theelepel kirsch
Wrijf de fonduepan in met een knoflookteentje. Doe de wijn in de fonduepan en breng dit tot het kookpunt (niet laten koken). Voeg vervolgens de geraspte kaas, beetje bij beetje, al roerende bij de verhitte wijn. Het is belangrijk dat u vooral goed blijft roeren tot het een gelijkmatige massa wordt. Voor een egale kaasfondue: maak wat maïzena aan met kirsch en roer dat door de fondue tot u de gewenste dikte heeft.
Serveer stokbrood erbij.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 400 gram Raclette kaas
- Raclette set of een gourmetset (incl. pannetjes)
Verwarm uw raclette set of gourmetstel.
Bij een gourmetstel legt u een plakje Raclettekaas in een pannetje en smelt de kaas onder de grill. De kaas is het lekkerst als hij net gesmolten is.
Serveer er heerlijk vers brood bij. Vergeet niet de zongedroogde tomaatjes, heerlijke olijven, en smakelijke tapenade.
Verder naar keuze toevoegen: verse ananas, gedroogd vlees. uitjes, augurken, kleine maïskolven, gekookte aardappeltjes. Wees creatief!
Benodigdheden voor 4-6 personen:
- 1 AF! Reblochen Fruitier A.O.C. (ca. 500 gram)
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels room (of Isigny Cremé Fraiche)
- 1 grote ui
- 200 gram gerookte magere spekblokjes
- 150 ml droge witte wijn
- Zout en peper
- Klontje boter
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Schil en was de aardappelen en snijd deze in schijfjes van een halve centimeter en kook ze 5 min. in water met zout. Snijd de ui in stukjes en bak ze even met een klontje boter. Voeg, als de ui begint te verkleuren, de blokjes spek toe. Dit samen bakken tot alles mooi van kleur is. Leg in een ovenschaal een laag aardappels, een laag ui en spek, enz. Meng de room door de wijn en schenk deze er overheen. Snijd de kaas overlangs doormidden, zodat u 2 grote blokken krijgt en leg deze met de snijkant naar beneden op de aardappels.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht ca. 20 min. De laatste 5 minuten kunt u de grill er even bij aanzetten, dat geeft een mooi korstje.